Christopher Hinteregger, Voditelj razvoja destinacijskih usluga, Alturos Destinations

Christopher Hinteregger je turistički stručnjak s gotovo 15 godina iskustva na području razvoja turizma i destinacija. Proučavao je turizam menadžment u renomiranom IMC-u u Kremsu (Austrija), a kasnije je radio 13 godina u Köhl & Partner, najjačoj tvrtci za savjetovanje u turizmu u Alpskoj regiji. Bio je odgovoran za međunarodne projekte razvoja destinacija i jedan od partnera tvrtke. Tijekom svog vremena u Köhl & Partner Christopher je implementirao više od 50 turističkih projekata u 19 zemalja i bio je govornik u više od 30 međunarodnih turističkih konferencija u 17 zemalja.

Christopher je predavač na Sveučilištu za primijenjenu znanost IMC Krems (Austrija) gdje predaje “Međunarodno savjetovanje i razvoj destinacija”, bio je znanstveni ravnatelj 9. svjetskog kongresa o snježnom i planinskom turizmu u Andori u 2016. godini i UNWTO-ov konzultant za 1., 2. i 3. Euroazijsku Mountain Resort konferenciju.

Od početka 2017. Christopher radi u Alturos Destinations, tvrtci koja razvija IT rješenja za turističke destinacije. Voditelj je “Razvoja destinacijskih usluga“ koji nudi usluge na području “digitalizacije u turističkim odredištima”. S dvije robne marke Skiline (IT alati za usluge zabave u planinskim centrima) i Peaksolution (online prodajna rješenje za turističke destinacije) Alturos Destinations je jedna od vodećih tvrtki u svom području.