Maja Pak, Direktorica Turističke zajednice Slovenije

Maja Pak, direktorica Turističke zajednice Slovenije

Gđa. Maja Pak, direktorica Turističke zajednice Slovenije (STO), posvetila je karijeru turizmu. Završila je poslijediplomski studij međunarodnog poslovanja i stekla titulu magistra znanosti, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Od 1996. zaposlena je u Turističkoj zajednica Slovenije. Bila je glavni tajnik STO-a, član Upravnog odbora STO-a, voditelj odjela za istraživanje i razvoj i generalni direktor STO-a. Tijekom karijere u STO-u bila je zadužena za upravljanje ljudskim resursima, pripremu i izvedbu istraživanja tržišta i analiza turizma, strateško planiranje i planiranje uspješnosti turizma na nacionalnoj razini, marketinške kampanje, promociju i upravljanje zelenim (održivim) turizmom, zatim upravljanje nekolicinom europskih projekata te je  surađivala s europskim i svjetskim turističkim institucijama (ETC, UNWTO, EC).
Autorica je i koautorica mnogih strateških dokumenata ili strategija u turizmu.
Prošle godine, Slovenija je postala prva zelena destinacija na svijetu. Po prvi puta u povijesti, Slovenija je bila “Convention&Culture” partner ITB-a Belin 2017, gdje je Turističkoj zajednici Slovenije dodijeljena prestižna National Geographic “World Legacy Award”, stavljajući Sloveniju na globalnu kartu kao zelenu i održivu destinaciju i kao primjer dobre prakse. Maja Pak čvrsto vjeruje da je orijentacija prema zelenilu osobita prednost Slovenije, što dovodi do konkurentnijeg turizma kroz stvaranje proizvoda visoke dodane vrijednosti i bolju kvalitetu života stanovnika Slovenije.

U marketingu, STO pod vodstvom gđe. Pak, je napravio veliki korak naprijed u inovativnom digitalnom marketingu, kojim se mogu adresirati pažljivo odabrane ciljne skupine.