Siniša Miljević, Direktor, IRTA

Siniša Miljević završio je studij marketinga na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te pohađao poslijediplomski studij Informatički management na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Posjeduje iskustvo u privatnom i javnom turističkom sektoru Istre kao najvećeg hrvatskog turističkog odredišta. Od 2006. do 2007. godine voditelj je online prodaje u Unilineu, vodećoj kompaniji u sektoru putničkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj, a 2007. postaje voditelj e – marketinga te voditelj projekta E –  Istra u Turističkoj zajednici Istarske županije. Nakon toga, 2009. postaje voditelj online marketinga u Istarskoj razvojnoj turističkoj agenciji (IRTA d.o.o.), u kojoj je od 2013. direktor.

IRTA d.o.o. je jedinstvena kompanija koju obilježava privatno-javno vlasništvo vodećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj i Istarske županije i putem čijih se odjela provode razvojni projekti od interesa kako privatnog, tako i javnog sektora. Odjel za razvoj e – marketinga zadužen je za cjelokupno upravljanje elektroničkim komunikacijskim kanalima destinacije, među kojima se ističu web portal istra.hr, kontakt i prodajni centar Halo Istra, upravljanje sustavom od stotinjak hot-spot točaka i mobilnim portalom i ostalo.

Odjel za razvoj kulturno-doživljajnog turizma provodi projekt Istra Inspirit, nagrađivan i inovativni projekt koji se tijekom 6 godina profilirao kao jedinstveni turistički proizvod koji oživljava legende, priče i mitove Istre na autentičnim lokacijama.

Odjel za razvoj bike & outdoor segmenta vodi i koordinira destinacijske aktivnosti na ovom području putem primjerice Istra Bike&Bed proizvoda, održavanjem edukacija za razvoj cikloturizma, analizom i određivanjem smjernica za unaprjeđenje cestovnih biciklističkih prometnica, organizacijom destinacijskih nastupa na sajmovima, pripremom razvoja outdoor proizvoda (trails, climbing, kayaking)  kao i niz drugih.

Rezultati IRTA d.o.o. najbolje pokazuju otvorenu i uspješnu suradnju privatnog i javnog turističkog sektora Istre s ciljem povećanja kvalitete usluge destinacije te poboljšanje i utvrđivanje imidža destinacije kao turističkog lidera u regiji.