Marcel Medak

Predsjednik, Zajednica zdravstvenog turizma pri HGK-a

Marcel je po struci specijalist zdravstvenog turizma sa završenim interdisciplinarnim specijalističkim studijem na Sveučilištu u Rijeci.

Uska specijalnost u području turizma mu je zdravstveni turizam te je u svojoj karijeri imao priliku značajno utjecati na razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Od 2009. do 2017. godine bio je ravnatelj Daruvarskih toplica, 3 godine proveo je na radnom mjestu direktora Sunčanih toplica d.o.o. u vlasništvu gosp. Jake Andabaka, a nakon toga prelazi u tvrtku Gitone Kvarner d.o.o koja operativno upravlja Liburnia Riviera hotelima u Opatiji na radno mjesto direktora za razvoj zdravstvenog turizma. Trenutno je direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Osim navedenog radnog iskustva, sudjeluje u radu značajnih gospodarskih i turističkih udruga i asocijacija. Od 2011.godine predsjednik je Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, a od 2016. godine do rujna 2021 bio je član Vijeća Hrvatske turističke zajednice. Na međunarodnom planu je predstavnik Republike Hrvatske u ESPA (European Spa Association), a u periodu od 2018 do 2020 godine bio je član izvršnog odbora EHTTA (European historical termal town association).