Kristian Šustar

Direktor razvoja – CDO, Uniline TA

Kristian Šustar je Direktor razvoja – CDO u Uniline Travel Company, jednoj od vodećih destinacijskih menadžment kompanija u jugoistočnoj Europi. Do svibnja 2018. Predsjednik Uprave Hotela Dubrovačka rivijera, jednog od vodećih investitora u nacionalnom turizmu  i član Uprave HUP-a Zagreb, kompanije čije se osnovno poslovanje sastoji od usmjeravanja trendova u razvoju nacionalnog turizma, gdje se podrazumijeva uloga upravljanja tranzicijskim modelom turističkog razvoja određujući smjer promjena, kao glavni pokretač i poticajno okruženje razvoja visokokvalitetnih proizvoda, uz dodatne edukacije gdje se djeluje putem uvođenja novih trendova. Do 2011. Predsjednik Uprave Maistre d.d. članice Adris Grupe.
Godine iskustva, poglavito na upravljačkim pozicijama u sklopu turističkih kompanija koje su u kontinuiranom rastu (za vrijeme svoje karijere često je unutar pojedinih kompanija istovremeno obnašao višestruke funkcije). Osim u Hrvatskoj, iskustvo je stjecao i u brojnim međunarodnim projektima.

Niz godina je aktivan u radu i djelovanju turističkih zajednica kako na lokalnoj tako i županijskoj i nacionalnoj razini. Član Turističkog vijeća HTZ-a 8 godina, a od travnja 2016. godine predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatske turističke zajednice. U razdoblju od prosinca 2009. do travnja 2016. godine predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), nacionalne Udruge hotelijera. Od 2011. godine, redovni predavač na VERN-u.