Jelena Holenko Pirc

Vlasnica i voditeljica turističke agencije, Lynx & Fox
Jelena Holenko Pirc magistra je ekonomije turizma s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu od 2010.g. Licencirani je turistički vodič i vodič interpretator.
Strastvena je zaljubljenica u regiju u kojoj je odrasla – Gorski kotar te se već od završenog fakulteta aktivno bavi turizmom. 2017. godine otvara kreativnu turističku agenciju “Lynx and Fox”, specijaliziranu za ture po Gorskom kotaru te uz pomoć društvenih mreža, na kojima je prati više od 20.000 ljudi, i medijskih nastupa promovira i potiče razvoj tog područja.
Prvi je turistički vodič u Hrvatskoj nastupio kao TEDxZagreb govornik. Kreatorica je edukacije “Kako pozicionirati i prodati turistički obilazak uz vodiča? by Lynx and Fox”, koji je namijenjen svim vodičima koji žele primijeniti primjer dobre prakse promocije destinacije i stvaranja vlastitih obilazaka. Kao organizatorica turističkih obilazaka u prirodi posjeduje certifikat HGSS i HGK za sigurno izvođenje aktivnosti u pustolovnom turizmu te je voditeljica turističke poslovnice.
Bavi se planinarenjem, biciklizmom, te aktivno provodi i svoje slobodno vrijeme sa prijateljima i obitelji u prirodi.