Jadranka Gojtanić, Direktorica sektora za turizam, Apsolon

Jadranka je dugogodišnja savjetnica iz područja razvoja turizma i hotelijerstva. Njena bogata karijera uključuje različite projekte strateškog razvoja destinacija i hotelskih tvrtki, ali i operativne pozicije u prodaji i upravljanju ljudskim resursima. Iskustvo u strateškom planiranju destinacija i turističkih proizvoda kao i operativnim marketing planovima hotelskih kuća, stekla je kroz višegodišnji angažman na projektima u tvrtki Horwath HTL i u međunarodnoj management consulting tvrtki Roland Berger. Kao samostalna poduzetnica razvijala je prodajno-marketinške projekte za najveće hotelske kuće u Hrvatskoj i razvojne planove za turističke zajednice. Operativno iskustvo u turizmu izgradila je kroz upravljanje odjelom prodaje u, nekad najvećoj turističkoj agenciji na ovom području, Generalturistu, zatim kroz vođenje ključnih klijenata u hotelskoj tvrtki Falkensteiner Hotels & Resorts, kao i kroz kreiranje nove vrste edukativnih programa u hotelskoj tvrtki Valamar Riviera.

Odrastajući na otoku Lošinju, turizam je oduvijek bio neizostavan dio njenog života pa je tako njen cilj doprinijeti što kvalitetnijem i sadržajnijem razvoju održivog turizma i unapređenju suživota u zajednici.

Kao ključni ekspert danas sudjeluje na dvogodišnjem Interreg projektu „SmartMed – Empower Mediterranean for SMART Tourism“ kojeg vodi Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a uključuje šest zemalja partnera.

Jadranka je upravo pri završetku Executive MBA studija na internacionalnoj IEDC školi na Bledu.