Christopher Hinteregger, Izvršni direktor, PKF tourismexperts

Christopher Hinteregger je turistički stručnjak s gotovo 15 godina iskustva na području razvoja turizma i destinacija. Studirao je menadžment u turizmu renomiranom IMC-u u Kremsu (Austrija), a nakon toga radio je u nekoliko tvrtki za konzalting u turizmu i IT-u. Do sada Christopher je implementirao više od 50 turističkih projekata u 20 zemalja i bio je govornik u više od 30 međunarodnih turističkih konferencija u 18 zemalja.

Christopher je predavač na Sveučilištu za primijenjenu znanost IMC Krems (Austrija) gdje predaje “Međunarodno savjetovanje i razvoj destinacija”, bio je znanstveni ravnatelj 9.tog i 10.tog Svjetskog kongresa o snježnom i planinskom turizmu u Andori i UNWTO-ov konzultant za 1., 2. i 3. Euroazijsku Mountain Resort konferenciju.

Od 2018.g. Christopher je Izvršni direktor u PKF tourismexperts, tvrtci koja je zajedno s povezanom tvrtkom PKF hotelexperts prepoznata kao internacionalni tržišni lider u području savjetovanja u ugostiteljstvu i turizmu. PKF tourismexperts je dio PKF International, jedne od najvećih globalnih grupacija za reviziju, računovodstvo, porez i savjetovanje. S više od 200 povezanih tvrtki na 400 lokacija u više od 100 zemalja, PKF je stvarno globalni igrač. PKF tourismexperts je profesionalan i pouzdan partner javnim institucijama, DMO-ovima i drugim inicijatorima projekata u razvoju turističkih destinacija i pripadajućih usluga, što uključuje i turističke master planove, strategije digitalizacije i prijenos znanja.

Voditelj je “Razvoja destinacijskih usluga“ koji nudi usluge na području “digitalizacije u turističkim odredištima”. S dvije robne marke Skiline (IT alati za usluge zabave u planinskim centrima) i Peaksolution (online prodajna rješenje za turističke destinacije) Alturos Destinations je jedna od vodećih tvrtki u svom području.