Chelo Escabias, Osnivačica i direktorica NORTH INCOMING SERVICE

Osnivačica i vlasnica te direktorica vrlo uspješne agencije NIS, prve incoming turističke agencije u Euskadi, koja se konsolidirala u svom doprinosu rastu Baskije kao turističke destinacije novim turističkim proizvodima vezanima uz kulturu i umjetnost. Sudjelovala je u kreiranju i počecima promocije Bilbaoa. NIS organizira turističke proizvode jedinstvene vrijednosti i visoke kvalitete u Euskadi, francuskoj Baskiji, La Rioji, Navarri, Kantabriji, Asturiji, Galiciji i Castille-Leon u sjevernoj Španjolskoj.

Escabias je diplomirala turizam na Sveučilištu u Deustu i magistrirala strateški marketing turističkih destinacija na Inter-Američkom Institutu za turizam Washington DC.

Osnovala je prvu poslovnu udrugu incoming turističkih agencija Baskije. Bila je predsjednica Upravnog vijeća Basqueour S.A., javnog baskijskog entiteta za promociju, marketing i strategiju turizma i tijekom svoje karijere doprinijela je formiranju različitih turističkih propisa (između ostalog: uredba o putničkim agencijama Euskadi, revizija zakona o turizmu…).

Govori španjolski (materinji) i tečno engleski, a služi se francuskim i baskijskim “Euskerom“.