Adriano Požarić – osnivač i urednik TURIZAM info

Nakon nekoliko godina rada u turizmu u Opatiji, na pozicijama od konobara do voditelja objekata, 1996. godine otvara marketinšku agenciju specijaliziranu za marketing u turizmu. Uvidom u marketinški potencijal turističkog sektora 2003. godine pokreće Turizam Info – stručni časopis namijenjen turističkom sektoru kao platformu za informiranje struke.

Aktivno uključivanje u razvoj turističke industrije Opatije započinje 2001. godine kada postaje član Turističkog vijeća, a 2005. godine osnivač kongresnog ureda grada, čime Opatija postaje, pored Zagreba i Dubrovnika, jedini hrvatski grad s kongresnim uredom. U periodu rada s turističkom zajednicom voditelj je predstavljanja i promocije opatijske rivijere i Hrvatske na mnogim europskim turističkim sajmovima i burzama, kao i organizator prvog poslijeratnog predstavljanja hrvatske turističke destinacije u Beogradu. Tijekom proteklih godina čest je gost predavač na fakultetima i turističkim kongresima.

Osnivač i direktor sajma HoReCa Adria, konferencije Internet Adria i nekoliko edukacija i radionica na temu marketinga u turizmu.