Veljko Ostojić

Direktor, Hrvatska Udruga Turizma
Veljko Ostojić direktor je Hrvatske udruge turizma, nove krovne organizacije turističkih tvrtki i strukovnih udruga. Svoju bogatu karijeru proveo je uglavnom u turizmu i obnašao vrlo značajne funkcije, uvijek se aktivno angažirajući.

Na čelo HUT-a došao je s pozicije direktora Agrolaguna d.d. Poreč, a prije toga bio je predsjednik Uprave Karisma Hotels Adriatic.

2011. – 2013.g bio je Ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske. Prije aktivnog bavljenja politikom bio je predsjednik Uprave „Riviera Poreč“, direktor „Brijuni Rivijera“, i vodio je druge turističke tvrtke, a dugo godina bio je istaknut u turizmu Istarske županije i značajno utjecao na njezin razvoj kao član Poglavarstva Istarske županije zadužen za turizam i ruralni razvoj te direktor Turističke zajednice Istarske županije. U svojoj dugoj karijeri u turizmi bio je vrlo aktivan i u raznim turističkim institucijama i udrugama, a najznačajniji angažman imao je u HTZ-a, UPUHH-a, KUH-a i TZ Istarske županije.

Diplomirao na Fakultetu za vanjsku trgovinu na Sveučilištu u Zagrebu, aktivno govori engleski i talijanski jezik. Hobi mu je gourmet, i to vino i masline.