Siniša Topalović, Direktor i partner, Horwath HTL Hrvatska

Siniša Topalović je direktor i partner u tvrtki Horwath HTL Hrvatska. Svoju je međunarodnu karijeru savjetnika u turizmu, hotelijerstvu i industriji slobodnog vremena izgradio kroz uspješno realizirane projekte za klijente privatnog I javnog sektora. Siniša je bio uključen u više od 90 projekata unutar globalne Horwath HTL mreže te je pritom podjednako iskusan i u visoko konkurentnim destinacijama kao I onima u fazi nastanka.

Kontinuirano priprema stručne članke, kolumne i izvještaje iz domene turizma koji su objavljivani u mnogim domaćim i stranim publikacijama (Hotels Magazine, Hotel Yearbook, redovni izvještaji Horwath HTL mreže, Global Hotel Network, Hospitalitynet, Hospitality Inside, Hotel News Now, itd.), a kao keynote govornik ili panelist sudjelovao je na brojnim međunarodnim konferencijama visokog profila (IHIF Berlin, UNWTO konferencije, ITB Convention, itd.). Siniša u ispred Horwath HTL International zadužen za suradnju s UN Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO).

Ključna područja ekspertize:

  • Strategije razvoja turizma
  • Turističko master planiranje – strateško i operativno
  • Turističko marketing planiranje – strateško i operativno
  • Razvoj turističkih proizvoda
  • Digitalni turizam
  • Procjene konkurentnosti u turizmu
  • Istraživanje tržišta

Neki od recentnih projekata kojima je upravljao ili ekspertno radio uključuju: Nacionalnu turističku strategiju Republike Slovenije, Turistički master plan i marketing plan Istarske županije, Turističku strategiju i marketinški plan grada Zagreba, Turistički master plan Krapinsko zagorske županije, Turističku strategiju grada Astane za EXPO 2017, Nacionalnu turističku strategiju Republike Kazahstan, Regionalni turistički master plan istočne Ruande, itd.