Nedjeljko Pinezić, suvlasnik e-savjetnika za obiteljske mikropoduzetnike u turizmu Dantes

Nedjeljko Pinezić je savjetnik za obiteljsko mikro poduzetništvo i suvlasnik turističkog e-savjetnika Dantes. Bio je predsjednik Zajednice obiteljskog turizma u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a njegovo iskustvo u raznim turističkim projektima je izrazito bogato te se proteže od rada u turističkim kompanijama do volonterskog angažmana u mnogim turističkim razvojnim projektima hrvatskog turizma. Kao savjetnik za upravljanje destinacijom radio je za grad Krk, općinu Baška, grad Rijeku, grad Opatiju te na više međunarodnih projekata. Uska specijalizacija mu je jačanje kapaciteta lokalne zajednice, a neki od projekata na kojima je radio su: UNDP Via Dinarica BiH, REDAH Bike friendly standard BiH, Crna Gora i Srbija, zatim EU Feel&Taste Slovenija-Hrvatska, EU Mala barka Slovenija-Hrvatska, EU  Arca  Adriatica Italija-Hrvatska.

Dobitnik je visokog odlikovanja Predsjednika Republike Hrvatske za unapređenje turizma Orden Reda Hrvatskog pletera te visokog priznanja za unapređenje hrvatskog turizma „Anton Štifanić“- godišnja nagrada u kategoriji pojedinac za 2012. na obljetnici 20 godina utemeljenja Hrvatske turističke zajednice. 

Godine iskustva i prakse dovele su do osnivanja tvrtke Quanarius d.o.o. 1999. godine, koja se specijalizirala za razvoj destinacijskog proizvoda, a 2020. godine zajedno s kolegom Davidom Peranićem pokreće e-savjetničku platformu DANTES.com.hr.