Eva Štravs Podlogar, suradnica ministra, Ministarstvo gospodarskog razvoja i tehnologije R slovenije

15. rujna 2016. godine imenovana državnom tajnicom Ministarstva gospodarskog razvoja i tehnologije.

Diplomirala je ekonomiju, a od svibnja 2015. zaposlena je u Ministarstvu gospodarskog razvoja i tehnologije, gdje je prethodno bila na mjestu ravnatelja Ravnateljstva za turizam i internacionalizaciju.

Kao generalni direktor Direkcije za turizam i internacionalizaciju bila je odgovorna za pripremu strateških orijentacija razvoja i zakonodavstva na području turizma, internacionalizacije i izravnih stranih ulaganja, promicanja konkurentnosti, promicanja slovenskog gospodarstva u inozemstvu i unapređenju uvjeta za poslovanje slovenskih tvrtki na međunarodnim tržištima. Bila je predsjednica Institucijskog vijeća slovenske turističke zajednice i javne agencije SPIRIT Slovenije te predsjednica Povjerenstva za promicanje međunarodne trgovine SID Banke. Ujedno je predstavljala Sloveniju kao punopravnog člana Odbora za trgovinsku politiku Vijeća Europske unije i aktivno sudjelovala na brojnim međunarodnim susretima, usko je surađivala s provedbenim institucijama Ministarstva i koordinirala mjere koje su u nadležnosti Ravnateljstva s brojnim dionicima na regionalnoj i poduzetničkoj razini.

Prije toga, gotovo 15 godina je bila ravnateljica Turizma Bled, institucije za promociju turizma, gdje je bila odgovorna za upravljanje i strateški razvoj Bleda kao izuzetno važne slovenske turističke destinacije. Vodila je Regionalnu destinacijsku organizaciju Gorenjska od 2011. do 2015. Tijekom svog rada u gospodarstvu, stekla je i iskustva kao pomoćnica ravnatelja Elan Commercea.

Vlada Republike Slovenije je 15. rujna 2016. godine imenovala kao državnog tajnika Ministarstva gospodarskog razvoja i tehnologije.