Elisabeth Köstinger, Ministrica poljoprivrede, regija i turizma Republike Austrije

Elisabeth Köstinger rođena je u Koruškoj 22. studenoga 1978. godine i odrasla je na maloj obiteljskoj farmi u St. Paulu u Granitztalu.
1998. godine maturirala je u Srednjoj školi Wolfsberg i nakon toga radila je kao asistentica u Koruškom zavodu za zdravstveno osiguranje do 2003.g. Tada je započela studij novinarstva i komunikologije te primijenjenih kulturnih znanosti na Sveučilištu u Klagenfurtu. Istodobno je radila kao slobodni profesionalac u sektoru komunikacija.
Već u ranoj dobi bila je aktivna u ruralnoj mladeži (Landjugend); prvo u lokalnoj grupi u Granitztalu, zatim kao predstojnica okruga Wolfsberg, a ubrzo je postala voditeljica Koruške regije. Od 2002.g. do 2006.g. bila je voditeljica ruralne mladeži na nacionalnoj razini. 2007. godine izabrana je za predsjednicu austrijskog Udruženja mladih poljoprivrednika (Österreichische Jungbauernschaft). Njezino izvanredno zalaganje u austrijskom udruženju mladih poljoprivrednika i u Udruženju poljoprivrednika (Bauernbund), gdje je potpredsjednica, utrlo joj je put do Europskog parlamenta.
U Europskom parlamentu postala je član Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj te Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova. Köstinger je 2014. godine, zahvaljujući svojoj predanosti, bila „Delegat EU-a za 2014. godinu“ u kategoriji „poljoprivreda i ruralna područja“.
2017. kandidirala se na državnim izborima u svojoj regiji Koruškoj. Izvrsni rezultati glasovanja omogučili su joj ulazak u Nacionalno vijeće, a 9. studenoga izabrana je za predsjednicu Nacionalnog vijeća.
U prosincu 2017. Elisabeth Köstinger postala je prva austrijska ministrica poljoprivrede i turizma. 29. siječnja 2020. položila je prisegu kao ministrica poljoprivrede, regija i turizma.