Berislav Sokač, Run Croatia CEO/Co-partner

Berislav Sokač osnivač je Run Croatia projekta s dugogodišnjim iskustvom rada u IT industriji. Nakon završene Prirodoslovno-matematičke gimnazije upisuje svoju drugu srednju školu, Prehrambeno-tehnološku, smjer Pekarstvo. Namjera mu je zaposliti se u Sheraton hotelu u Zagrebu, koji se otvara 1996.g., i postati vrhunski pekar koji će putovati svijetom radeći u Sheraton hotel lancu. 1998.g. sve više ga zaokuplja informatika i razvoj interneta te ostavlja posao vrhunskog pekara u Sheratonu. Seli se u Dubrovnik i upisuje Primijenjenu informatiku, novootvoreni smjer zagrebačkog FER-a. 2001.g. završava studij te se zapošljava u informatičkoj tvrtki u Zagrebu. 2005.g. dobiva posao u američkoj IT korporaciji Oracle. 2016.g. odlazi s funkcije direktora baltičkih zemalja i CEE za maloprodaju. Tijekom tog razdoblja prolazi mnoga međunarodna školovanja vezana uz stručno usavršavanje te razvoj menadžerskih vještina. 2008.g. završava i Executive MBA studij na Cotrugli Business School u Zagrebu, a 2013.g. TMP MBA u Londonu iz područja financija.

2010.g. otrčao je svoj prvi maraton u NYC, da bi nakon toga u sljedeće 2,5 godine otrčao svih šest maratona iz World Marathon Majors lige (Boston, Chicago, Berlin, London, Tokyo, NYC). Dobio je certifikat da je 13. osoba na svijetu koja je istrčala navedene maratone. Od tog trenutka počinje intenzivno razmišljati na koji način bi mogao svojom strašću prema trčanju i stečenim poslovnim znanjima pomoći razvoju kvalitetnijeg turizma u Hrvatskoj. 2015.g. pokreće Run Croatia projekt s dvoje partnera. Tri godine kasnije Run Croatia je jedina organizacija koja promiče hrvatski turizam kroz Run Friendly platformu koja uključuje event management za organizaciju utrka, Run Friendly hotele, klinike, restorane, OPGove organske hrane, Run Friendly poslodavce, platformu za digitalnu komunikaciju i turističku agenciju.

Nakon 29 uspješno organiziranih utrka, Run Croatia je bila najveći i glavni medijski kanal izvještavanja s 30. Svjetskog prvenstva na 100 km na Svetom Martinu na Muri, 8.9.2018.g., čime je sam događaj i prvi aktivni 365 dana Run Friendly hotel u svijetu Life Class Sveti Martin na Muri dobio gledanost na socijalnim mrežama u trajanju od 17 dana.

Run Croatia projektom i zajedno sa svojim partnerima na Run Friendly platformi, Berislav Sokač aktivno radi na promoviranju Hrvatske kao prve Run Friendly zemlje u svijetu.